Wie zijn wij                                                                 

Wij zijn een 4e generatie familiebedrijf, actief in de boomkwekerij.

Onze overgrootvader Joannes begon in de “hoeswei” rond 1920 met het veredelen van fruitgewassen, op een toen vooral gemengd boerenbedrijf, en gestaag bouwden onze grootvader Jan, met hulp van zijn broer Jeu, en later onze vader Sjef, het gemengde bedrijf om tot een boomkwekerij.

De huidige eigenaren Rob Frijnts en Jolanda Mulder hebben ondanks de moderne tijd, toch een groot deel van het authentieke ongedwongen karakter van de boomkwekerij weten te bewaren, waar tijd voor het ouderwetse kopje koffie en een praatje, hand in hand gaan met het correct en kundig adviseren van onze klanten.

De kennis die van generatie op generatie is doorgegeven behelst niet enkel planten en kweek-technische kennis maar ook een visie:

Kwaliteit wint altijd, en tevreden klanten komen terug.

De kwekerij, onze trots.

Begonnen vanuit de “hoeswei” hebben wij inmiddels een 10tal percelen waar we onze planten kweken.

Deze percelen kunt u herkennen aan bordjes met onze naam, bedrijfslogo en de naam van het perceel, wel zo handig als u later bij ons aan de balie staat om te informeren naar die ene boom die u mooi vindt, dus onthoud die naam. ( link naar assortiment)

De ligging van onze percelen midden in de prachtige natuur van Zuid-Limburg en als gevolg daarvan de teelt op de betere lössgronden, staat garant voor de hoge kwaliteit van onze eigen kweek. Deze gronden hebben verder als voordeel dat we stevige kluiten kunnen maken, die tegen een stootje kunnen, en zodoende de wortels goed beschermen, en vocht lang vasthouden, wat de groei van de planten in het belangrijke eerste jaar bevordert

Wij verzorgen onze percelen op een dusdanige wijze dat er een hoge, en natuurlijke, voedingswaarde in de grond aanwezig blijft. Omdat we zeer begaan zijn met onze prachtige omgeving met hoge landschappelijke waarde hebben wij reeds langere tijd geleden onze bedrijfsvoering op een ecologisch verantwoorde manier ingericht. Zo gebruiken wij zo min mogelijk mest en sproeistoffen, maar gebruiken we ouderwetse bemestingstechnieken, die de bodem niet uitputten. Voor het onderhoud van uw tuin adviseren wij u ook zo veel mogelijk vanuit dat oogpunt te werken.

Onze kracht

Persoonlijk contact en vakkundig advies staat hoog bij ons in het vaandel.

Wij beschikken over prima geschoolde medewerkers die u op alle vlakken kunnen adviseren, en als we het zelf even niet weten dan hebben wij een uitgebreid kennisnetwerk ter beschikking. Wanneer wij de planten niet uit onze eigen kwekerij kunnen leveren, dan beschikken wij over een uitgebreid netwerk van collega kwekers die wij reeds jarenlang kennen en waarvan we de kwaliteit kunnen garanderen. U vindt bij ons de kennis om u ook over uiterst exclusieve planten te adviseren. Ook voor advies over aanplant en snoeiwerk bent u bij ons aan het juiste adres, wij hebben een groot netwerk van geselecteerde hoveniers en boomverzorgers. Alles tezamen zorgt ervoor dat uw vragen met betrekking tot planning, ontwerp, aanleg, onderhoud, advies en taxatie op vriendelijke en vakkundige wijze worden beantwoord.

Vraag naar onze tuinscan!