Heuvelland 4-daagse 2022, 11 aug. t/m 14 aug.

Na 3 jaar mochten wij weer een pauze plaats zijn voor de vele wandelaars. Het weer tijdens deze editie was mooi, wel warm, maar voor een vroege wandeling door het Limburgse landschap ideaal. Bij ons konden de wandelaars genieten van een natje en een droogje onder het genot van muziek.

Cittaslow ambassadeur is een ondernemer cq. organisatie die een passie heeft voor de leefomgeving, het landschap, echte streekproducten, gastvrijheid, milieu, cultuurhistorie en in staat voor het behoud van de eigen indentiteit van de gemeente Eijsden-Margraten.

29-9-2020

Doordat we weer wat regen hebben gehad kunnen we langzaam beginnen met het lossnijden van de kleinere maten van de Taxus.

De grotere maten laten nog even op zich wachten.

Mechanische/alternatieve onkruidbestrijding

Wij zijn erg begaan met de natuur en onze omgeving.

Wij investeren daarom bij voorkeur in milieuvriendelijke productie- en onderhouds-apparatuur.

Recent investeerden wij in de Bio-Dynamic Single van de firma Rinierie die op een snelle en milieuvriendelijke manier onkruid verwijderd en de grond bewerkt.

De machine heeft twee karakteristieke eigenschappen, eerst bewerkt hij de grond en verwijderd onkruid in de plantenrij met de stalen Bio-Disc’s, en daarna doen de rubberen vingers van de Bio-Star hetzelfde tussen de planten, zonder schade toe te brengen aan de planten.

Deze manier van werken ontziet de insecten en andere behulpzame diertjes, die weer belangrijk zijn voor het biologisch bestrijden van bacteriën, virussen, schimmels, en schadelijke insecten.