Vaste Planten                                                                                                                                                                     

Vaste planten zijn kruidachtige planten die langer dan twee jaar leven en meer dan éénmaal tijdens hun levensduur bloeien. Ze zijn onmisbaar in een tuin. Vormen bomen en heesters het geraamte van de tuin, de vaste planten zorgen voor de aankleding. Zij maken het geheel compleet en kleden de hele tuin af, ze zijn als het ware de ‘finishing touch’  van de tuin.

Er zijn vaste planten die in het najaar afsterven en soorten die in het winterseizoen hun blad houden bv. Helleborus (= Nieskruid) , Heuchera (= Purperklokje). U vindt binnen de groep vaste planten een ongekende variatie aan bloemkleuren. Daarnaast worden er veel soorten gehouden om hun schitterende bladkleuren en –vormen, zoals bv. de Heuchera, Hosta en zekers ook de verschillende siergrassen.

Soorten die we vaak zien terugkomen zijn Alchemilla mollis (= Vrouwenmantel), verschillende soorten Campanula (= Klokjesbloem), verschillende soorten Geranium (= Ooievaarsbek),  Echinacea purpurea (= Zonnehoed), verschillende soorten Salvia (= Salie).  Natuurlijk zijn er nog tientallen andere soorten, en voor ieder wat wils. Bekijk onze vaste plantenlijst, waarin men uitgebreid alles kan terugvinden van bloeitijd, standplaats, hoogte etc.

voor de lijst met vaste planten, siergrassen, kruiden en varens

Uiteraard hebben we niet altijd alles op voorraad en hebben vaak meer soorten staan dan op de lijst, ook is het altijd mogelijk om soorten te bestellen die niet voorradig zijn.

© Copyright 2020 Boomkwekerij Rob Frijnts BV. - Ontwerp & Realisatie The Green Leaf
BEL ME NU
+
Bel mij!